Q: Kun je vertellen wat een sommelier precies inhoudt?
A: Sommelier is een werknemer in een restaurant die gespecialiseerd is in wijn en gaat over bijvoorbeeld de inkoop van de wijnen en de wijnprijzen. Tevens voorziet hij of zij de gasten van een passend wijnadvies, bij een gerecht of menugang.
Q: Wat komt er allemaal bij kijken op een drukke avond in het restaurant?
A: Teamwork, structuur en natuurlijk gezelligheid.
Q: Waar is jouw passie voor dit vak ontstaan?
A: Toen ik na mijn middelbare school niet wist wat ik wilde gaan doen ben ik een zomer in een goed restaurant in loosdrecht gaan werken. Ik heb daar van alles gedaan: een broodje uitserveren, mijn eigen wijk leren lopen, heel veel product kennis opgedaan en nieuwe smaken ontwikkeld. Toen dacht ik ja dit is het! dit wil ik!
Q: Welke kwaliteiten heb je nodig om een ‘goede’ sommelier te worden?
A: Heel veel wijn- en product kennis opdoen.
Q: Welke wijn/champagne drink je zelf het liefst en zou je aanraden?
A: Qua witte wijnen verschilt het heel erg, op dit moment drink ik graag een frisse Grunner Veltliner uit Oostenrijk, Qua rood blijft toch wel mijn favoriet de Barolo van de nebbiolo druif uit Piemonte Italië. Een mooie volle, stevige tannine rijke wijn. Dit is wel een wijn waar een goed stuk vlees bij hoort.
Q: Wat is een absolute no-go op het gebied van wijnen?
A: Ik vind een no go op wijngebied de gekleurde wijn. Bijvoorbeeld een blauwe wijn….. veel te duur en van slechte kwaliteit. Zullen vast meerdere wijnen van komen. Leuk voor een feestje of tieners maar niet voor de wijnliefhebber.
Q: Wat zijn volgens jou de trends op het gebied van wijnen?
A: Biologische wijnen. Alcohol vrije wijn en autochtone druivenrassen en Vermout
Wil je meer lezen over de trends op het gebied van wijnen? Lees dan hier onze laatste blog.
Gerelateerde berichten
- Q&A met Sanders Wijnkopers – wijnleverancier
- Nadine is event coördinator bij Brasserie Le Nord – Quick Q&A
- Q&A met Lieke Nicole – Creemers, vrouw van chefkok Grégory
- Q&A met Ronald Driessen – Leverancier Driessen Food