Onze leverancier Driessen Food levert de beste producten van hoogstaande kwaliteit. Hierdoor kunnen we keer op keer de lekkerste gerechten op onze menukaart aanbieden.
We waren benieuwd naar de formule achter Driessen Food en hielden een quick Q&A met Ronald Driessen, directeur en vleesspecialist Driessen Food
Q: Wat maken de Franse maiskippen zo bijzonder om te bereiden?
Onze Franse maiskippen komen uit Bretagne. De maiskip staat bekend om de goede vleeskwaliteit. Het vlees is mooi sappig en vol van smaak. De kip krijgt voldoende ruimte, eet volgens een uitgebalanceerd natuurlijk dieet en is van een langzamer groeiend ras. De kwaliteit wordt gewaarborgd door de volledig gecontroleerde keten van ei tot aan de kip op je bord bij Brasserie le Nord. We krijgen meerdere keren per week verse kippen binnen, dus onze kip is altijd super vers.
Q: Kunnen jullie wat vertellen over duurzaam en dierenwelzijn, waar jullie aan deelnemen?
Producten die diervriendelijker en/of milieuvriendelijker zijn geproduceerd, zijn belangrijke producten in ons assortiment. Ze zijn er met en zonder keurmerk. In het laatste geval gaat het met name om regionale producten, waarbij wij zelf hebben kunnen constateren dat de dieren op een meer natuurlijk verantwoorde manier worden groot gebracht. Zo is al ons varkensvlees van het Keten Duurzaam Varkensvlees en hebben we naast de Franse maïskip ook de polderscharrelhoen, een Nederlandse kip met het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Onze vis kopen we voornamelijk van de afslagen in Scheveningen en IJmuiden, daarbij kiezen we voor duurzame vangstmethoden zoals flyshoot en stand want visserij.
Q: Wat onderscheid jullie t.o.v. andere leveranciers?
Wij zijn een totaal versleverancier voor de horeca. Wij leveren vis, vlees, aardappelen, groenten en fruit en zuivel. Elke versgroep heeft zijn eigen specialist die zijn kennis graag deelt en direct te benaderen is door onze afnemers. Zo kunnen chefs altijd sparren over nieuwe gerechten en is het snel schakelen. En als een chef een keer meer wil weten over een bepaald product, kan hij zo een dag meelopen in onze slagerij of visafdeling. We kennen onze klanten goed, werken graag samen met ze en voelen vaak precies aan wat ze nodig hebben. Daarnaast hebben we logistiek in eigen beheer, je ziet onze donkergroene busjes vast wel eens rijden, dat maakt ons heel flexibel. Klanten bestellen bij ons om 23.00uur en de volgende ochtend wordt de bestelling al geleverd!
Q: Welk gerecht bij Brasserie Le Nord, bereid met producten die bij jullie worden afgenomen, zou je wel eens willen proeven?
De Poulet Fermier Francais natuurlijk! Onze maiskip die op klassiek franse wijze is bereid, door een fransman nota bene, maakt dat ik er nu al trek in heb!
Q: Jullie organiseren ook workshops, wat komt er in zo’n workshop aan bod?
Tijdens deze workshops krijgen chefs tips hoe ze nog meer uit de producten kunnen halen en gaan ze ook echt zelf aan de slag om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Ook al fileer je zelf niet altijd de kabeljauw of laat je geen heel zuiglam binnenkomen, het blijft ontzettend leerzaam. De workshop doen we voor onze afnemers, maar ook voor leerlingchefs. We hebben goed contact met verschillende koksopleidingen om de chefs van de toekomst kennis te laten maken met het vis- en slagersvak.
Q: Hoeveel horecazaken bedienen jullie momenteel in Nederland? En werken jullie ook internationaal?
We leveren aan zo’n 500 klanten in Nederland. Van bistro tot hotelketen en van visrestaurant tot sterrenzaak. Daarnaast leveren we aan de internationale cruisevaart. Sinds kort hebben we een exportmanager die zich met ons vlees, vis en gegaarde assortiment ook richt op buitenlandse restaurantketens en groothandels.
De afgelopen 15 jaar hebben we een mooie groei doorgemaakt. We zijn er trots op dat we het ambacht en de vakkennis van onze overgrootvader die ooit in 1899 begonnen is nog steeds in ere houden. We zijn en blijven tenslotte een familiebedrijf, samen met onze 150 medewerkers!
Onze dank gaat uit naar Ronald Driessen voor dit interview!
Gerelateerde berichten
- Q&A met Sanders Wijnkopers – wijnleverancier
- Nadine is event coördinator bij Brasserie Le Nord – Quick Q&A
- Q&A met Lieke Nicole – Creemers, vrouw van chefkok Grégory
- Q&A met sommelier Sabrina van Brasserie Le Nord