Lieke is de vrouw van chefkok Grégory Nicole en zij runnen samen Brasserie Le Nord.
Hoe is het om als vrouw van een chefkok achter de schermen de zaak draaiende te houden?
Een quick Q&A met Lieke Nicole- Creemers.
Q: Lieke, hoe is het als vrouw van een chefkok?
A:Ik kan niet anders zeggen dan dat het fantastisch is! Ik heb zoveel mogen leren en zien in deze culinaire wereld. Nadeel is wel dat Grégory lange dagen maakt en wij elkaar hierdoor minder kunnen zien. Maar dat maakt hij vrijwel altijd goed door mij uiteten te nemen in een goed restaurant. Dit is niet alleen fijn voor de quality time maar ook leerzaam voor ons beiden. Dus al met al, een leven met een chefkok is zo slecht nog niet ;).
Q: Krijg je elke dag dan een culinair hoogstandje voorgeschoteld?
A:Haha, was het maar waar! Nee hoor, wij eten met het gezin om 17.00 uur mee met de personeels maaltijd. Ik moet eerlijk zeggen, die is altijd erg smakelijk! Maar als ik echt lekkere trek heb in de avond, dan bel ik naar beneden en wordt er (heel attent) een bordje escargots of foie gras met brioche voor mij opgemaakt.
Q: Welk gerecht is absoluut jouw favoriet van de menukaart?
A:De Foie gras entre Terre en Mer is zeker favoriet, maar ook de Confit de canard tarte Georges V is heerlijk! Hier kun je mij zeker voor wakker maken.
Q: Brasserie Le Nord is ook als huwelijkslocatie te boeken, kun je daar wat meer over vertellen?
A:Alles is mogelijk. Vertel ons wat je wensen zijn en wij denken graag met je mee. Van een catering tot ceremonie, van een feest tot aan alleen een receptie. Alles kunnen we organiseren.
Q: Kun je ons wat meer vertellen over de ambities en toekomstdromen van Le Nord?
A:Uiteraard is onze ambitie een BIB Gourmand halen. Dat zou fantastisch zijn! Daarnaast zijn wij een officiële trouwlocatie en zouden wij het subliem vinden om nog meer mooie huwelijksvoltrekkingen te mogen verzorgen. Met catering en al! Op 25 augustus zijn wij 2 jaar geopend, wij gaan voor nog vele mooie jaren in Bilthoven met Brasserie Le Nord en hopen vele gasten te mogen verblijden.
Gerelateerde berichten
- Q&A met Sanders Wijnkopers – wijnleverancier
- Nadine is event coördinator bij Brasserie Le Nord – Quick Q&A
- Q&A met Ronald Driessen – Leverancier Driessen Food
- Q&A met sommelier Sabrina van Brasserie Le Nord